© Gr8 hotels
f 02 november 2020

Gr8 Hotel - Maastricht Aachen Airport. Aan de slag in het zuiden.

In opdracht van Bouwbedrijven Jongen werken we momenteel aan de realisatie van Gr8 Hotel Maastricht-Aachen Airport. Het binnen stucwerk rondden we al af. Deze week leggen we de laatste hand aan het buitengevelsysteem. De bouw ligt strak op schema.

Een stijl die aansluit bij de nieuwe luchthaven terminal

Het ontwerp van het hotel werd gemaakt door Joop Petit van architectenbureau Phidias. Hij tekende ook voor het ontwerp van de terminal van de luchthaven Maastricht Airport. Het nieuwe hotel-concept wordt qua uiterlijk aangepast aan de stijl van dit moderne terminal gebouw.

Bijzondere gevel

Het moderne ontwerp heeft als uitgangspunt ‘less is more’. Antracieten kantplanken geven de gevel een strakke uitstraling. De plinten zijn uitgevoerd in glas. Maar de entree is de echte blikvanger, door het gebruik van brons plaatwerk. Het resultaat is een functioneel gebouw, met een flink aantal kamers.

Open in 2021

Vanaf 2021 kun je verblijven in het spiksplinternieuwe hotel van hotelketen Gr8. Het hotel krijgt 114 kamers, verdeeld over drie verdiepingen. In dit hotel kun je meer alleen dan overnachten en ontbijten. Je vindt er maar liefst twee foodcourts met een La Place restaurant. En je kunt er je geluk beproeven in het casino.

Beeldmateriaal
© Architectenbureau Phidias
© Ermindo Armino

© Architectenbureau Phidias
© Ermindo Armino
© Gr8 hotels
© Gr8 hotels
© Architectenbureau Phidias