• Spilgebouw, Eindhoven
  • Kerkstraat, Asten

Ondernemen in een veranderende bouwwereld

De missie van Van den Heuvel Afbouwgroep luidt: “Van den Heuvel Afbouwgroep B.V. wil totaaloplossingen in de afbouw leveren voor zakelijke opdrachtgevers en investeerders, waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Het bedrijf streeft ernaar marktleider te worden en te blijven in Zuid-Nederland. Verder streeft het bedrijf naar continuïteit met oog voor zijn werknemers die prettig en veilig binnen de organisatie moeten kunnen werken.” Aan deze missie ligt een heldere visie ten grondslag. 

Steeds meer opdrachtgevers in de bouw vragen namelijk een integrale benadering van het werk door hun bouwpartners. Hiermee wordt bedoeld een hechtere samenwerking tussen de traditioneel gescheiden partijen zoals opdrachtgever, architect en uitvoerder. Inmiddels profileren bouwbedrijven zich ook meer als totaaloplosser en kennisaanbieders, met inbreng reeds vroegtijdig in het bouwproces.

Heldere uitgangspunten

Samenwerken in de bouw en veranderende vraag van opdrachtgevers, meer gericht op totaaloplossingen waarbij de consument centraal staat, zijn voor onze organisatie aanleiding geweest om aan deze behoefte te willen voldoen.

De bouw is voortdurend in beweging. De traditionele bouwketen waar opdrachtgever, hoofdaannemer en onderaannemer keurig onder elkaar staan is al jaren geen standaard meer. Door verschuivingen in de keten van hoofdaannemer naar projectontwikkelaar en van werknemer naar ZZP’er (Zelfstandig Zonder Personeel) is behoefte ontstaan aan samenwerking in de bouw. 

 

heuvel-afbouw-odico-interieur-deurne.jpg

De versplintering in de afbouw geeft veel afstemmingsproblemen en daaruit voortvloeiend hoge faalkosten. Door activiteiten in deze fase te bundelen en centraal te coördineren ontstaat een krachtige formule die meerwaarde biedt voor onze opdrachtgevers en eindgebruikers.