• Wozoco, Maastricht
  • La Gare, Deurne

Ondernemen in een veranderende bouwwereld

Van den Heuvel Afbouwgroep B.V. wil totaaloplossingen in de afbouw leveren voor zakelijke opdrachtgevers en investeerders, waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. We streven ernaar marktleider te worden en te blijven in Zuid-Nederland. Ook streven we naar continuïteit met oog voor onze werknemers die prettig en veilig binnen onze organisatie moeten kunnen werken.

Heldere uitgangspunten

Steeds meer opdrachtgevers in de bouw vragen een hechtere samenwerking tussen de traditioneel gescheiden partijen zoals opdrachtgever, architect en uitvoerder. 

De bouw is voortdurend in beweging. De traditionele bouwketen waar opdrachtgever, hoofdaannemer en onderaannemer keurig onder elkaar staan is al jaren geen standaard meer. Door verschuivingen in de keten van hoofdaannemer naar projectontwikkelaar en van werknemer naar ZZP’er (Zelfstandig Zonder Personeel) is behoefte ontstaan aan samenwerking in de bouw. 

De versplintering in de afbouw geeft veel afstemmingsproblemen en daaruit voortvloeiend hoge faalkosten. Van den Heuvel Afbouwgroep bundelt de activiteiten in deze fase en coördineert deze centraal. Zo ontstaat een krachtige formule die meerwaarde biedt voor onze opdrachtgevers en eindgebruikers.

heuvel-afbouw-odico-interieur-deurne.jpg

van de Heuvel Afbouwgroep Deurne Projecten -8108 HDR.jpg


 

Van stukadoorsbedrijf tot totaalafbouwer

Van den Heuvel Afbouwgroep is voortgekomen uit Gebroeders Van den Heuvel Stukadoorsbedrijf V.O.F. De broers Toon en Gerard van den Heuvel startten dit bedrijf in 1971. Hun zoons werkten als stukadoor in het bedrijf, behalve Jan van den Heuvel. Toch was het Jan die het bedrijf in 1999 overnam van zijn vader en oom, nadat hij op verzoek van zijn vader een aantal jaren kantoorwerkzaamheden had gedaan bij het stukadoorsbedrijf.

Nieuwe richting

Jan van den Heuvel sloeg een nieuwe richting in: die van de grote projecten. Niet langer was vooral de particulier de opdrachtgever voor het bedrijf, het werden de zakelijke opdrachtgevers waar Jan zich op richtte: gerenommeerde aannemersbedrijven, ontwikkelaars en investeerders. De particuliere klant liet zich immers meer en meer bedienen door de ZZP’er, die dat ook prima afkon. Juist de partijen die grootschalige projecten realiseerden, hadden behoefte aan capaciteit, gecombineerd met vakmanschap en visie op afbouw.

Totaalpakket

Omdat Jan uit ervaring wist dat de versnippering van disciplines in afbouwprojecten voor zakelijke opdrachtgevers gepaard ging met faalkosten, afstemmings- en opleveringsproblemen, besloot hij een totaalpakket te bieden. Hij nam eerst een buitengevelisolatiebedrijf over, daarna volgde nog een aantal bedrijven. Aan het vakmanschap dat bij die bedrijven van oorsprong aanwezig was, voegde Jan ondernemerschap toe. 

In de vorm van beleid, coördinatie en strategie, maar ook door gespecialiseerde projectleiders en bouwkundige uitvoerders in dienst te nemen. En gouden greep, want sinds dat moment is Van den Heuvel Afbouwgroep dé partner voor zakelijke opdrachtgevers. Een partij die hun een totaalpakket biedt, beschikt over capaciteit én die op niveau met hen kan ‘levellen’ bij grote en complexe projecten. Een krachtige formule die meerwaarde biedt voor zowel opdrachtgevers als eindgebruikers.

van de Heuvel Afbouwgroep Deurne Projecten -3136.jpg