Project Schouwburg Cuijk van den Heuvel Afbouwgroep

Schouwburg Cuijk

Schouwburg Cuijk werd in 2013 grootscheeps verbouwt door BAM Utiliteitsbouw. Een modern pand maar ook karakteristiek met een knipoog naar de rijke geschiedenis. Wij zorgden voor traditioneel stucwerk, met lijsten en bijzondere details. Zo kom je het bijna nergens meer tegen.

Eigentijds ontmoetingscentrum

De nieuwe Schouwburg Cuijk is een eigentijds cultuur- en ontmoetingscentrum. Naast de theaterzaal heeft de schouwburg ook een multifunctionele zaal, het Schouwkaffee, die qua maat prima als kleine zaal gebruikt kan worden. Boven het Schouwkaffee is een ruime en hoge repetitieruimte gecreëerd voor creatieve groepen uit de regio. Publiek wordt ontvangen via de vernieuwde entree aan de Grotestraat in een ruime en hoge foyer. Er is een kleinere bovenfoyer voor het publiek van het balkon, die ook apart gebruikt kan worden voor verhuur en presentaties. Zo is Schouwburg Cuijk naast een theater met name óók een 'gebouw voor ontmoeting' in het midden van het dorp.

Karakteristieke uitstraling

Het nieuwe gebouw heeft een karakteristieke uitstraling, vormgegeven door de architect Wim Kol. Hij wilde het historische karakter van het naastgelegen monumentale Fraterhuis terug laten komen in het nieuwe theater. Hiervoor is de oude bakstenen gevel in ere hersteld. Zowel binnen in het gebouw als aan de buitenzijde

Bouwdetails op een rij

  • Traditioneel stucwerk met lijsten en bijzondere details

In opdracht van: BAM Utiliteitsbouw
Architect: Wim Kol

Schouwburg Cuijk stucwerk door van den Heuvel afbouwgroep
Schouwburg Cuijk afbouw door Van den Heuvel Afbouwgroep