Goudshof by night
f 09 juli 2020

Project nieuwbouw Goudshof: 110 appartementen 

Van Wijnen heeft ons de opdracht gegeven voor de gevels van een appartementencomplex in Gouda. Het complex bestaat uit 4 torens met in totaal 110 appartementen op een parkeerkelder. Deze maand zijn de eerste funderingspalen de grond in gegaan.

Het project Goudshof wordt gerealiseerd op een historische locatie in Gouda het voormalige rooms-katholieke ziekenhuis. De torens worden gebouwd met een beton constructie en voor de gevels worden HSB elementen ingezet. Een veel gebruikt systeem. Bijzonder is de afwerking op de bouwplaats met buitengevelisolatie met minerale strips in een diverse metselwerk verbanden. Van polymetrisch tot staand blokkenverband. Het wordt zoals de architect het omschrijft een moderne versie van het historische ziekenhuis paviljoen.

Ons werk

Onze bijdrage aan dit project startte met meedenken over ontwerp, detaillering, logistiek en planning. Want werken met buitengevelisolatie en minerale steenstrips is voor veel aannemers en architecten nog niet zo vertrouwd. Samen gaan we straks de buitenzijde van het gebouw warm inpakken met isolatie. Het wordt een slanke constructie zonder koudebruggen. Op de buitenzijde zorgen de minerale steenstrips in verschillende kleuren en verbanden voor een stoere uitstraling.  

Bouwen met steenstrips

Het ontwerp van Goudshof is vooruitstrevend en innovatief. Het aantal hoogbouw projecten buitengevelisolatie groeit, maar is nog niet heel gebruikelijk. Waarom wordt nu dan deze keuze?

 • De muren zijn een stuk slanker. Ons systeem levert per wand een ruimtebesparing van 12 à 14 cm op. Dus meer ruimte / opbrengst per appartement.
 • Lichter in gewicht en dat werkt door in de hele constructie, tot en met het fundament.
 • Er zijn minder stalen hulpconstructies nodig dan bij metselwerk het geval is.
 • De esthetische kwaliteit is beter dan bij het gebruik van prefab elementen. Bij het gebruik van steenstrips kunnen de metselverbanden doorlopen. Wat zorgt voor een aanzienlijk fraaier resultaat.

Bijzonder metselwerk

Het aanbrengen van de steenstrips bij Goudshof vraagt om echt vakmanschap en aandacht voor detaillering. Niet eenvoudig, maar het eindresultaat zal bijzonder zijn. Een overzicht van de metselwerkverbanden:

 • Polymetrisch verband
 • Blokkenverband
 • Kruisverband
 • Kettingverband
 • Staandverband
   

Waarom kiest Van Wijnen voor Van den Heuvel Afbouwgroep?

 • Capaciteit – wij hebben de capaciteit om op grote projecten met een hoog bouwtempo vakwerk te leveren.
 • Zekerheid – als enige in Nederland levert en verwerkt Van den Heuvel een eigen gecertificeerd systeem. Dus bij problemen geen discussies tussen leverancier en verwerker.
 • Deskundigheid – volop aandacht voor kwaliteit en met name voor detaillering. Wij leveren essentiële informatie, wat zorgt voor een beter eindresultaat.
 • Track-record – Van den Heuvel heeft bewezen een professionele partij te zijn voor afbouwwerkzaamheden bij grote projecten.
   

Team Goudshof

Ontwikkeling: vastgoedontwikkelaar AM

Architect: Architectenbureau Piet Onderwater & Partners

Realisatie: Van Wijnen – vestiging Stolwijk

 

Afbeeldingen: © AM vastgoedontwikkeling

Goudshof aanzicht
Goudshof tekening
Goudshof by day
Metselverbanden Goudshof