S1 Strijp-S Eindhoven - Van den Heuvel Afbouwgroep © Spoorzone BV/SDK Vastgoed BV

Woontorens Strijp-S Eindhoven

In opdracht van Stam en De Koning verzorgen we het tegelwerk van twee gloednieuwe woontorens op Strijp-S in Eindhoven met de werktitels S1 en S2. Na de opdracht voor het tegelwerk van gebouw S1, volgde onlangs dezelfde opdracht voor gebouw S2. Een grote en mooie klus in de nieuwe woontorens die mede de nieuwe skyline van Eindhoven gaan bepalen.

S1 wordt Sixty5 

S1, oftewel Sixty5 (genoemd naar het huisnummer 65), is een licht gebouw met grote ramen, 52 meter hoog en ontworpen door Diederendirrix Architecten. In het gebouw komen 105 huurwoningen. Het tegelwerk in deze toren is afgerond.
 

S2 wordt The Fizz

De tweede woontoren, ontworpen door de Amsterdamse KENK Architecten, is met zijn 59 meter nog een paar meter hoger. S2 kreeg de naam The Fizz. Het uit bakstenen opgetrokken gebouw lijkt wat meer op de bouwwerken in dezelfde rij. Het 18 verdiepingen tellende gebouw herbergt 199 woonstudio’s en ‘friends appartementen’ waarbij enkele huurders een keuken en woonkamer delen. De bouw wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 afgerond.
 

De bouwdetails op een rij 

In opdracht van Stam en De Koning verrichten wij de volgende werkzaamheden:

  • Volledige tegelwerk van beide woontorens

Abfbeeldingen: © Spoorzone BV/SDK Vastgoed BV