BunkerToren Eindhoven Grand cafe
f 22 februari 2021

De BunkerToren in Eindhoven

Wie straks via de Kennedylaan Eindhoven inrijdt, kan er niet omheen. Met de bouw van de BunkerToren gaat de skyline van Eindhoven veranderen. In opdracht van Van Wijnen Rosmalen, verzorgen wij de plaatsing van het buitengevelisolatie-systeem, beglazing van de binnenkozijnen, het stucwerk, tegelwerk en schilderwerk van deze iconische woontoren.

Nieuw leven op een historische plek

De Bunker draagt een mooie geschiedenis met zich mee. De voormalige studentenbunker van de Technische Universiteit was voor vele generaties studenten dé plek voor een bruisend studentenleven. In de jaren zestig ontwierp Huug Maaskant, architect van de wederopbouw, het robuuste gebouw. De laatste jaren is het gebouw in verval geraakt. Met de renovatie en de toevoeging van een woontoren, transformeert de Bunker naar een woonomgeving met een mooie geschiedenis. Nieuw leven, op een historische plek.

De Bunker is een begrip

De bouw van de BunkerToren draagt bij aan de groei van Eindhoven en speelt in op de grote vraag naar binnenstedelijk wonen. De Bunker, een begrip in Eindhoven, krijgt een tweede leven en een waardevolle toevoeging in de vorm van een 100 meter hoge woontoren. In de woontoren worden 210 koop- en huurappartementen gerealiseerd. Allemaal met een fantastisch uitzicht over de stad. Naast de woningen is er op de begane grond een grandcafé en is er ruimte voor bedrijven. De BunkerToren verbindt de TU/e Campus en de binnenstad.

Hoogbouw als oplossing

Het ontwerp van de BunkerToren sluit perfect aan bij de identiteit van de stad Eindhoven. Daarnaast is de transformatie een unieke kans om extra woningen te realiseren. Want wonen in de binnenstad van Eindhoven is populairder dan ooit. Maar geschikte bouwgrond is er schaars. Hoogbouw is dan de oplossing. De toren biedt een thuis voor mensen van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden. De verschillende typen appartementen moeten zorgen voor een mooi diversiteit in bewoners.

Bouwstijl

Bij het ontwerpen van de woontoren heeft architectenbureau Powerhouse Company zo goed mogelijk aansluiting gezocht bij het ontwerp van de Bunker, zowel in vorm als in materiaalgebruik. Gebruik van granietmarmer met een ruige ‘tekening’ past bij het ruwe beton. En ook de houten elementen in de gevels komen terug in het ontwerp. Naarmate je hoger komt, neemt de toepassing van glas toe. Speelse vormen en een hoog afwerkingsniveau staan centraal.

Onze werkzaamheden

Van den Heuvel afbouwgroep heeft een flinke klus te klaren voor project BunkerToren.

  • De bestaande gevels en de entree voorzien we van een buitengevelisolatie systeem. Een gedeelte daarvan wordt afgewerkt met mozaïek.
  • We plaatsen beglazing in de houten binnenkozijnen.
  • Onze stukadoors gaan aan de slag met het stukadoren van 127 huurappartementen, 83 koopappartementen en de algemene ruimten.
  • We verzorgen het tegelwerk in de huurappartementen.
  • We verzorgen het schilderwerk van de bestaande gevels, de parkeerkelder en de algemene ruimten.

 

Opdrachtgever: Van Wijnen Rosmalen

Projectontwikkelaars: RED Company en Being

Architect: Powerhouse Company

BunkerToren Eindhoven vanuit de Kennedylaan
De BunkerToren by night
BunkerToren Eindhoven entree met park
BunkerToren Eindhoven overview overdag
BunkerToren Eindhoven overview
BunkerToren Eindhoven zijaanzicht