Onderwijs- en Cultuurcomplex in Den Haag
f 03 september 2019

​Onderwijs- en Cultuurcomplex in Den Haag 

Midden in het centrum van Den Haag realiseert bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw) het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Van den Heuvel Afbouwgroep start binnenkort met de buitengevelisolatie van het nieuwe onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

Publieke ruimten, Stadskantine en zalen

Op de onderste lagen van het OCC komen publieke ruimten. Hier kunnen de culturele instellingen die in het gebouw ‘wonen’, hun bezoekers en het Haagsche publiek elkaar ongedwongen ontmoeten. De openheid van het gebouw zie je terug in de ‘alzijdigheid’: het OCC toont zich naar alle kanten. De Stadskantine vormt het hart van het gebouw en is open voor de bewoners, hun gasten, bezoekende gezelschappen en voorbijgangers die er bijvoorbeeld een kop koffie willen drinken. In het OCC bevinden zich vier zalen: de theaterzaal (1.500 personen), concertzaal (2.500 personen), ensemblezaal (600 personen) en repetitiezaal (200 personen). Alle zalen hebben hun eigen vorm en atmosfeer en een goede akoestiek.

Duurzaamheid

Het project heeft een hoge duurzaamheidsambitie en moet BREEAM-NL Excellent gecertificeerd worden. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan het energie- en waterverbruik, materialisatie, welzijn van de gebruikers, de omgeving en het gevelontwerp.

De bouwdetails 

In opdracht van bouwcombinatie Cadanz voeren wij de buitengevenisolatie uit.

Occ5.png  Occ6.png  Occ2.png